Audio by year 2018

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 1/1/2018

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 1431ΑΜ (1-7/1/18)

 

Κοινωνικά:

 

-Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν την παραμονή πρωτοχρονιάς έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και Λάρισας. Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής κανείς δεν είναι ελεύθερος.

 

Εργατικά:

 

-Η εταιρεία "Market In" αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της πρώην "Καρυπίδης". Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, θα έπρεπε να τους δεχθεί στην εργασία τους την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, έως ότου εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση. Η εργοδοσία δεν εφαρμόζει την απόφαση, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, ενώ εταιρεία ζήτησε από το δικαστήριο να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή, υποστηρίζοντας ότι λόγω «μειωμένων κερδών» δεν μπορεί να αντέξει την επαναπρόσληψή τους.

 

-Την προσεχή Κυριακή 31/12 τα μαγαζιά θα είναι για 3η συνεχόμενη Κυριακή ανοιχτά. Ουσιαστικά πρόκειται για την 8η Κυριακή του χρόνου με τα μαγαζιά ανοιχτά σε πανελλαδικό επίπεδο, που θεσμοθετήθηκε το 2014 μέσω τροπολογίας. Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής όπως έχουμε καταδείξει μέσα από τους αγώνες μας και πιο συγκεκριμένα και μέσα από τις κλαδικές απεργίες μας, είμαστε κάθετα αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου, όπως άλλωστε και για όλες τις υπόλοιπες Κυριακές (βλ. 7, 8, 8+2, 32…), που θεσμοθετήθηκαν από τους πρόσφατους σχετικούς νόμους (2013-2017).

 

Καταστολή:

 

-Τα ξημερώματα της Πέμπτης 28/12/17 η κατάληψη Σινιάλο δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από 2-3 άτομα ενώ ο χώρος ήταν κλειστός.Την επίθεση ανέλαβε η φασιστοσυμμορία ΑΜΕ. Ευτυχώς οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μικρής κλίμακας μόνο στη τζαμαρία.

 

Καλέσματα:

 

-Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, κάλεσμα για εργατική συγκέντρωση, στις 10:00 στο Factory Outlet Πειραιώς, από Εργαζόμενους/εργαζόμενες από τον κλάδο του εμπορίου, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής, την Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα"ωράρια

 

-Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου
στις 15:30μ.μ.:

 • στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Κάλεσμα απο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
 • στο ειρηνοδικείο Νίκαιας από τον Συντονισμό κατά των πλειστηριασμών σε Νίκαια-Κορυδαλλό.
 • στο ειρηνοδικείο Περιστερίου απο την Πρωτοβουλία “Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Αποκοπές Ρεύματος-Νερού”
 • στα δικαστήρια Καρδίτσας από την αναρχική ομάδα "Buena Ventura" και την Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας “Πλειστηριασμοί σπιτιών και γης STOP”

και στις 16:00μ.μ.:

 • στο ειρηνοδικείο Αθηνών από το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τη Λαική Ενότητα.

 


4:06 minutes (9.39 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 8/1/2018

Κοινωνικά:

 

-Περίπου 700 Παλαιστίνιοι που βρίσκονται φυλακισμένοι στα Ισραηλινά στρατόπεδα συγκέντρωσης άρχισαν απεργία πείνας, έπειτα από δημόσιο μήνυμα ισραηλινού υπουργού για εκτέλεση των Παλαιστινίων κρατουμένων.

 

-Ως ένδειξη ελάχιστης αντανακλαστικής αλληλεγγύης στην κατάληψη ΤΕΡΜΙΤΑ , τα ξημερώματα της Παρασκευής σύντροφοι στο Ηράκλειο γέμισαν τους τοίχους της πόλης με συνθήματα, ενώ στο Βόλο την Κυριακή πραγματοποιήθηκε πορεία με την στήριξη αλληλέγγυων από τις γύρω πόλεις.

 

Εργατικά:

 

-Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η Συνέλευση Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Κέρκυρας ανέρτησε στην πόλη της Κέρκυρας 3 πανό ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Δύο από τα πανό τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πολής, την πλατεία Ανουντσιάτα και την κεντρική πλατεία (Σαρόκο), ενώ το τρίτο τοποθετήθηκε σε στάση του αστικού κοντά στα καταστήματα «Jumbo» και «Σκλαβενίτης».

 

-Την Κυριακή 24/12, πραγματοποιήθηκε επίθεση με σπάσιμο στις τζαμαρίες, από την "Εργατική Αντιβία", των καταστημάτων Market in στις ακόλουθες περιοχές:

 • στην οδό Λομβάρδου, στο Γκύζη
 • στην οδό Λιακαταίων, στο Γκύζη
 • στην οδό Θεσσαλονικής, στα Πετράλωνα
 • στην οδό Αγίου Γεωργίου, στο Ίλιον
 • στην οδό 17 Νοέμβρη, στο Χολαργό

 

-Τα ξημερώματα 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με σπρέι στο Market In που βρίσκεται στο Ίλιον (Ελαιών και Αυλώνος), από αναρχικούς και αναρχικές.

 

Καταστολή:

 

-Στις 4 Ιανουαρίου το πρωί εισέβαλαν μπάτσοι στην κατάληψη Τερμίτα με στόχο την εκκένωση της και τελικώς την κατεδάφισή της .Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της προσήχθησαν τρία άτομα τα οποία τελικά αφέθηκαν ελεύθερα.

-Στις 4 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε σε φοιτητή του ΕΚΠΑ (πολιτικό νομικής), αλλά και κρατούμενου οτι μετάγεται για τη φυλακή Μαλανδρίνου παρότι έχει ενεργή δήλωση 6 μαθημάτων , τα οποία σε ένα μήνα εξετάζονται ! Η απάντηση του σε αυτό ήταν η άρνηση να μεταχθεί με αποτέλεσμα να ξεκινήσει απεργία πείνας.

 

Καλέσματα:

 

-Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, κάλεσμα αλληλεγγύης στο Εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση της οργάνωσης εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.

 

-Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, κάλεσμα συμπαράστασης στη δίκη αγωνιστών από την Τουρκία, στις 9:00 στο Εφετείο Μυτιλήνης, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

 

-Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, μικροφωνική συγκέντρωση για αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη ΒΙΟ.ΜΕ., στις 11:00 στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ., από την Ομάδα φοιτητών/φοιτητριών για την αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ..

 

-Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, μικροφωνική αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων, στις 11:30 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, από την Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας.

 

-Την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, συγκέντρωση ενάντια στον πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ., στις 16:00 στην Πλατεία Συντάγματος και στις 15:00 στον σταθμό ΗΣΑΠ Αττική αντίστοιχα, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟ.ΜΕ.

 

-Την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού και στο Εφετείο Αθηνών αντίστοιχα, στις 8:00 από την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α..

 

-Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, μικροφωνική αλληλεγγύης στον Γ.Τσιρώνη, στις 18:00 στην Καμάρα, από το Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων & διωκόμενων αγωνιστών Θεσσαλονίκης και από την Κατάληψη 111.

 

-Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, μικροφωνική συγκέντρωση για αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη ΒΙΟ.ΜΕ., στις 12:00 στην Λέσχη του Α.Π.Θ., από την Ομάδα φοιτητών/φοιτητριών για την αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ..

 

-Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 15:30μ.μ.:

 • στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Κάλεσμα απο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
 • στο ειρηνοδικείο Νίκαιας από τον Συντονισμό κατά των πλειστηριασμών σε Νίκαια-Κορυδαλλό.
 • στο ειρηνοδικείο Περιστερίου απο την Πρωτοβουλία “Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Αποκοπές Ρεύματος-Νερού” και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟ.ΜΕ.
 • στα δικαστήρια Καρδίτσας από την αναρχική ομάδα "Buena Ventura" και την Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας “Πλειστηριασμοί σπιτιών και γης STOP”
 • στο ειρηνοδικείο Αθηνών από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟ.ΜΕ., το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τη Λαική Ενότητα.

 

-Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, συγκέντρωση για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού του οικοπέδου της ΒΙΟ.ΜΕ.,

 • στις 9:00 και στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από το Σωματέιο εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ., την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Ομάδα φοιτητών/φοιτητριών για την αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ., τη Φωνή WebTV και την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
 • Στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας

 

-Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, πορεία αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους αντιφασίστες της 21ης Φεβρουαρίου 2017, στις 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα, από την κατάληψη Αντιβίωση, την Ε.Σ.Ε. Ιωαννίνων, τις ομάδες Σεμπρεβίβα και Rebel Kollektiv, την αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran και άλλους/ες αντιφασίστες/αντιφασίστριες.

 

-Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, συγκέντρωση ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, στις 10:00 στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, από τον Συντονισμό Δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία και στα “απελευθερωμένα” ωράρια.

 

-Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, αντιφασιστική διαδήλωση για τα 5 χρόνια απο τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στις 12:00 στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, από την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α..

 


6:16 minutes (14.35 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 29/01/2018

Κοινωνικά

-Συνεχίζονται οι βίαιες επαναπροωθήσεις στον Έβρο. Πρόκειται για παράνομη
δραστηριότητα αστυνομικών και πιθανά στρατιωτικών που δρουν υπό την ανοχή –αν
όχι υπό τις εντολές- του κράτους. Σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικοί και
κουκουλοφόροι άνδρες με στολές παραλλαγής, ξυλοκοπούν τους μετανάστες, κλέβουν
τα προσωπικά τους αντικείμενα και τους πετούν πίσω στα φουσκωμένα νερά του
ποταμού, προκειμένου να βγουν στην απέναντι τουρκική όχθη. Άλλες πάλι φορές, οι
μετανάστες συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε αστυνομικά τμήματα.

-Το απόγευμα της Τρίτης Κούρδοι συγκεντρώθηκαν κατά της τουρκικής εισβολής στο
Αφρίν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκαν προς την τουρκική
πρεσβεία, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν, καθώς εκεί ήταν παρατεταγμένες
κλούβες των ΜΑΤ. Φωνάζοντας συνθήματα κατά του τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ
Ερντογάν διαμαρτυρήθηκαν «ενάντια στη βάρβαρη αυτή επίθεση του τουρκικού
κράτους» που μπορεί να οδηγήσει σε ένα «νέο πόλεμο και μία ακόμη ανθρωπιστική
κρίση στην περιοχή», όπως ανέφεραν.

-Ανακοινώθηκε η ημερομηνία εκδίκασης της έκδοσης των 2 απ'τους 9 Τούρκους
συλληφθέντες για την Τρίτη 30/1, που κατηγορούνται για σχεδιασμό τρομοκρατικής
ενέργειας κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ταυτόχρονα Έλληνες μπάτσοι
βασανίζουν και τους 9 προκειμένου να γίνει λήψη του DNA τους.

Καταστολή

-Την Κυριακή 21/1 εν όψη του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία φασίστες που
συμμετείχαν σε αυτό, κατά τη διάρκεια του, βρήκαν το χώρο και το χρόνο να επιτεθούν
στον ε.κ.χ. Σχολείο και να κάψουν ολοσχερώς την κατάληψη Libertatia, ενώ οι μπάτσοι
δεν τους εμπόδισαν σε αυτές τους τις κινήσεις.

-Την Δευτέρα 22/1 πραγματοποιήθηκε ειρηνική πορεία αλληλεγγύης για την κατάληψη
Libertatia, όπου οι μπάτσοι εμπόδισαν με κλούβα των ΜΑΤ την πορεία να προχωρήσει
και με ρίψη χημικών (δακρυγόνων, ασφυξιογόνων) και με κρότου λάμψης δίχασαν την
πορεία με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε 5 συλλήψεις. Οι 5 συλληφθέντες
κρατήθηκαν μέσα για 4 μέρες με την κατηγορία "εμπρησμός" ως κακούργημα και 7
πλημμελήματα. Την Παρασκευή 26/1 αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς
όρους.

Εργατικά

-Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» έγινε το πρωί της Παρασκευής 19/1 στο ακτοπλοϊκό
επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», όταν κατά τη διάρκεια χειρισμών
για τον απόπλου του από το λιμάνι του Αγ.Κηρύκου Ικαρίας, έσπασε κάβος, με
αποτέλεσμα να διαλύσει τα πόδια 52χρονου ναύτη που βρισκόταν στην κουβέρτα του
πλοίου. Για το ατύχημα το Εργατικό Κέντρο Σάμου, καταγγέλλει το υπουργείο Ναυτιλίας
ως υπεύθυνο για τα μέτρα ασφαλείας σε πλοία και λιμάνια και για τον τραυματισμό του
ναυτεργάτη.

-Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 24/1 στην Πάτρα, όταν ένας 65χρονος
οικοδόμος από το Αίγιο, κατά τη διάρκεια εργασιών σε κτίριο από άγνωστη μέχρι
στιγμής αιτία, έπεσε από τη σκαλωσιά ύψους 5 μέτρων στο έδαφος.

-Την ίδια μέρα νεκροί πατέρας και γιος στο χωριό Αλυκανά Ζακύνθου, σε δυστύχημα
κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης ανελκυστήρα στην υπό ανέγερση επιχείρησή
τους, οι δυο άνδρες και ενώ πατούσαν πάνω σε μαδέρι, από άγνωστη αιτία έχασαν την
ισορροπία τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε κενό 7-8 μέτρων και να χάσουν τη ζωή
τους.

-Αυτές τις μέρες η εργοδοσία της επιχείρησης Public προχώρησε στην απόλυση 2
υπαλλήλων από το κατάστημα Αγίου Δημητρίου. Οι 2 απολύσεις ήρθαν να προστεθούν
στη μη ανανέωση της σύμβασης εποχιακών συναδέλφων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες
ανάγκες, σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων. Στην πραγματικότητα, η μη ανανέωση
σύμβασης είναι και αυτή μια μορφή απόλυσης.

Καλέσματα

-Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση την
Επιτροπής Περιβάλλοντος, στις 12:00 στη Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, από την
Συντονιστική Ομάδα Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ.

-Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης για το εφετείο των
26 συλληφθέντων της 25ης Μαρτίου 2012 στη Βέροια, στις 9:00 στα Δικαστήρια
Θεσσαλονίκης, από αλληλέγγυους/ες.

-Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη για την έκδοση των 2
από τους 9, Τούρκων αγωνιστών και πολιτικών προσφύγων, στις 10:30 στο Εφετείο στη
Λουκάρεως Αμπελοκήπων Αθηνών, από Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς
Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

-Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, μικροφωνική αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia, στις
18:00 μπροστά από την κατάληψη (Λ.Στρατού 19 & Σαρανταπόρου).

-Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, συγκέντρωση για την Άχεντ Ταμίμι και αλληλεγγύη στον
Παλαιστινιακό λαό, στις 18:00 στο Μοναστηράκι, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στον
Παλαιστινιακό Λαό.

-Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου
στις 15:30 μ.μ.:

 • στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Κάλεσμα από Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
 • στο ειρηνοδικείο Νίκαιας από τον Συντονισμό κατά των πλειστηριασμών σε Νίκαια-Κορυδαλλό.
 • στο ειρηνοδικείο Περιστερίου από την Πρωτοβουλία "Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Αποκοπές Ρεύματος-Νερού"
 • στα δικαστήρια Καρδίτσας από την αναρχική ομάδα "Buena Ventura" και την Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας "Πλειστηριασμοί σπιτιών και γης STOP"
 • στο ειρηνοδικείο Πάτρας από την αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

και στις 16:00 μ.μ.:

 • στο ειρηνοδικείο Αθηνών από το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τη Λαϊκή Ενότητα.

 

-Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, μικροφωνική αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia, στις
17:00 στην Καμάρα.

-Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, μοτοπορεία αλληλεγγύης στον Γρηγόρη Τσιρώνη, στις
17:30 στην πλατεία Εξαρχείων, από την συνέλευση ενάντια στη νέα αντιτρομοκρατική
εκστρατεία:υπόθεση "ληστές του Διστόμου" και την Εφημερίδα ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ.

-Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, αντιφασιστική-διεθνιστική συγκέντρωση-πορεία ενάντια
στην φασιστοσύναξη στο μνημείο των Ιμίων, στις 18:00 στην πλατεία Ρηγίλλης
(Παύλου Μελά) στην Αθήνα.

-Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, αντιφασιστική-διεθνιστική συγκέντρωση ενάντια στο
εθνικιστικό συλλαλητήριο, στις 12:00 στα Προπύλαια στην Αθήνα, από Πολιτικές
Ομάδες, Συλλογικότητες, Στέκια, Καταλήψεις και Συντρόφους-ισσες.


5:23 minutes (12.31 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 05/02/2018

Κοινωνικά

 

-Απορρίφθηκε η έκδοση στην Τουρκία του Κούρδου Πολιτικού Κρατούμενου Mehmet Dogan, στο εφετείο Αθηνών στις 2 Φεβρουαρίου, καθώς κρίθηκε ότι είναι πολιτικός πρόσφυγας.

-Νεκρός βρέθηκε από συγκρατούμενούς του ο κρατούμενος της φυλακής Μαλανδρινού, Μ.Σώζος, 26 ετών, στις φυλακές Λάρισας, όπου είχε μεταφερθεί τις δύο τελευταίες μέρες. Ζητούσε επανειλημμένα για μια βδομάδα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για απόστημα που είχε δημιουργηθεί από ένα χαλασμένο δόντι.

 

 

Εργατικά

 

-Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας 20χρονο παιδί από το Πακιστάν που δούλευε ανασφάλιστος, ως ντελιβεράς, στο σουβλατζίδικο Bellissimo στον Κολωνό.

-Το απόγευμα της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση, απ την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”, στο κατάστημα Benetton στην Πάτρα, στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσεων για αλληλεγγύη στον αγώνα των ιθαγενών Mapuche που δέχονται τις κατασταλτικές επιθέσεις του Αργεντίνικου κράτους.

-Οι εργάτες της ΒΙΚΗ αφού προχωρήσανε σε ασφαλιστικά μέτρα απέναντι στην εργοδοσία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινήσεις ξεκινώντας απεργία.

-Οι εργαζόμενοι στη Cyta Hellas μέσω του επιχειρησιακού σωματείου τους πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 24ωρη απεργία, με αφορμή την εξαγορά της κυπριακής Cyta από την Vodafone.

- Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου “ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ” προχώρησαν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 31/01/2018 και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτήριο της Τράπεζας Πειραιώς. Τα αιτήματα όλου του κλάδου είναι καταβολή όλων των οφειλομένων, η εξασφάλιση πλήρους εργασίας αορίστου χρόνου και η κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων.

-Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, η εργοδοσία της εταιρείας “NETSCOPE SOLUTIONS” αποδέχθηκε τα αιτήματα της εργαζόμενης μητέρας τεχνικού, καταβάλλοντας αποζημίωση απόλυσης και τα οφειλόμενα δώρα και επιδόματα μετά των αγώνα της μαζί με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

 

 

Καταστολή

 

-Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου μπάτσοι στο μετρό της Αθήνας ξυλοκόπησαν μετανάστη αφού τον είχαν συλλάβει. Μια ασκούμενη δικηγόρος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί και να καταγγείλει το γεγονός στο Α.Τ. Ομόνοιας. Εκεί τη συνέλαβαν και της φόρτωσαν κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση. Μετά από παρέμβαση δικηγόρων και αλληλέγγυων αφέθηκε ελεύθερη και την επόμενη μέρα πέρασε από εισαγγελέα.

-Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ημέρα του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, έγινε επίθεση από μπάτσους στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα. Διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν στην ομάδα περιφρούρησης που υπήρχε έξω από τα γραφεία, πετώντας χημικά ακόμα και μέσα στο κτίριο. Τελικά απωθώθηκαν από την περιφρούρηση, ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

-Το απόγευμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, μετά το τέλος του εθνικιστικού συλλαλητηρίου, ομάδα φασιστών επιτέθηκε στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο "Εμπρός" στην Αθήνα με πέτρες και κροτίδες. Απωθήθηκαν από τον κόσμο που περιφρουρούσε το θέατρο.

 

 

Καλέσματα

 

-Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο της Σ.Π.Φ. και άλλων αναρχικών συντρόφων, στις 10:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.

-Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη συντρόφων/ισσών που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 29 Σεπτεμβρίου 2012, στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων.

-Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη για την έκδοση στην Τουρκία του δεύτερου Κούρδου αγωνιστή, στις 12:00 στο εφετείο στη Λουκάρεως (Αμπελόκηποι Αθηνών), από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

-Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, κάλεσμα αλληλεγγύης στο εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.

-Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη συντρόφου για τα γεγονότα στις 17 Νοεμβρίου 2013, στις 9:00 στα δικαστήρια Κέρκυρας, από την κατάληψη Allerta, την κατάληψη Ελαία και την αναρχική ομάδα Cumulonimbus.


5:12 minutes (11.91 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 12/02/2018

Κοινωνικά

-Κλιμάκωση της βίας στη Συρία την περασμένη εβδομάδα, διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές που προκάλεσαν θύματα μεταξύ των αμάχων στις περιοχές της ανατολικής Γούτα και της Ιντλίμπ. Καταγράφηκαν θάνατοι τουλάχιστον 277 αμάχων και τραυματισμοί άλλων 812 αμάχων.

-Ισπανικά σωστικά συνεργεία διέσωσαν την Παρασκευή στη Μεσόγειο 82 μετανάστες που επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Ισπανία και ανέσυραν τρία πτώματα σε ένα από τα τρία πλοιάρια στα οποία επέβαιναν.

-Η Τουρκία ζητάει την έκδοση του S.N. Ozbolat για σχέδιο δράσης στην Τουρκία, έχοντας αβάσιμα στοιχεία. Το Εφετείο Αθηνών κατά την 1η μετ’ αναβολή δικάσιμο, για την έκδοση του, διέκοψε τη διαδικασία, μετά και την αγόρευση και της Εισαγγελέως, και όρισε νέα δικάσιμο για τις 6 Μαρτίου.

-Σαράντα πρώην αντάρτες και συγγενείς τους και άλλοι δέκα υποστηρικτές της οργάνωσης που ήταν γνωστή μέχρι πρότινος με την ονομασία Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) έχουν δολοφονηθεί στην Κολομβία αφότου υπεγράφη η συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, στα τέλη του 2016, γνωστοποίησαν την Πέμπτη κυβερνητικά στελέχη.

-Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη 64 στρατιωτικούς που είχαν κατηγορηθεί για ανάμιξη στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

-Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Τρίτη από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Νάμπλους, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έπειτα από μια επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στην περιοχή, ενώ δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις αυτές.

Εργατικά

-Τέσσερις ακόμη εργαζόμενοι απολύθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο». Οι απολύσεις, που έχουν φτάσει πλέον τις 7, είναι όλες στοχευμένες.

-Έκρηξη σημειώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου σε βιομηχανία επεξεργασίας απορριμμάτων έξω από το Κόμο στη Βόρεια Ιταλία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα εργάτες.

-Στις 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα καταστήματα MARKET IN της Νέας Φιλαδέλφειας εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων στα MARKET IN στα Ιωάννινα.

-Νεκρός βρέθηκε 20χρονος υπάλληλος ντελίβερι από τα Οινόφυτα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου καθώς παρασύρθηκε από φορτηγό κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Καταστολή

-Στις 5 Φεβρουαρίου, ένας 33χρονος που κρατούνταν από το 2016, έδωσε τέλος στην ζωή του μέσα στο κελί του στις φυλακές Αλικαρνασσού.

-Ξημερώματα Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ένοπλη εισβολή των ΕΚΑΜ, δυνάμεων των ΟΠΚΕ και αστυνομικών του τμήματος ανθρωποκτονιών εντός των φυλακών Κορυδαλλού. 

-Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, έκανε δεκτή την αίτηση του αναρχικού συντρόφου Γρηγόρη Τσιρώνη στις 7 Φεβρουαρίου, με την οποία ζητούσε αντικατάσταση του περιοριστικού όρου της κατ'οίκον κράτησης.

-Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, νεκρός βρέθηκε 57χρονος Έλληνας κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων. Είναι ο τέταρτος σε λίγες μέρες. Οι μπάτσοι κάνουν λόγο για θανάσιμο αυτοτραυματισμό με αιχμηρό αντικείμενο.

Καλέσματα

-Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο αναρχικών συντρόφων, στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού, από την εφημερίδα ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ.

-Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για το πάρκο Γεωργιάδη, στις 18:00 στο δημαρχείο Ηρακλείου.

-Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, κάλεσμα αλληλεγγύης σε δίκη, στις 11:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων.

-Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου
στις 15:30 μ.μ.:

 • στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, την Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
 • στο ειρηνοδικείο Νίκαιας από τον Συντονισμό κατά των πλειστηριασμών σε Νίκαια-Κορυδαλλό.
 • στο ειρηνοδικείο Περιστερίου από την Πρωτοβουλία "Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Αποκοπές Ρεύματος-Νερού"
 • στα δικαστήρια Καρδίτσας από την αναρχική ομάδα "Buena Ventura" και την Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας "Πλειστηριασμοί σπιτιών και γης STOP"
 • στο ειρηνοδικείο Πάτρας από την αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος
   

και στις 16:00 μ.μ.:

 • στο ειρηνοδικείο Αθηνών από το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τη Λαϊκή Ενότητα.

-Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, αναχώρηση για την διεθνιστική αντιφασιστική διαδήλωση στη Σόφια της Βουλγαρίας, στις 5:00 το πρωί από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, από την Αναρχική Πολιτική Οργάνωση.

 


5:09 minutes (11.8 MB)